Trainingsacteur

Door te werken met een trainingsacteur in een training leren mensen ervaringsgericht hun kwaliteiten kennen of kunnen nieuwe kwaliteiten (methodisch werken) aanleren en oefenen.

Als trainingsacteur speel ik in een rollenspel in op het concrete gedrag van de cursist en geef (desgewenst)achteraf feedback op het handelen van de cursist. Hierin neem ik methodische vaardigheden als ook algehele houdingsaspecten mee. Natuurlijk toegespitst op de persoon in kwestie, rekening houdend met zijn/haar mogelijkheden en passend bij de functie van de cursist en het doel van de training.

In mijn werk als trainingsacteur ben ik speler maar gaat het er niet om hoe goed ik kan spelen. Het belang en leereffect van de cursist staat voorop. Ik kijk al spelende en in feedback hoe deze cursist het meeste rendement uit de training kan halen én met een goed gevoel kan terugkijken op de manier van leren. Door mijn manier van werken: met openheid, respect en humor weet ik een veilige leersituatie te creëren, waarin de cursist het best mogelijke uit zichzelf kan halen.

Door mijn ruime ervaring in het werken met groepen in trainingen en als therapeut kan ik desgewenst met de trainer meedenken over in te zetten werkvormen. Mijn kracht ligt hierbij zowel in oefensituaties/rollenspel als in anderszins ervaringsgerichte werkvormen om inzicht te krijgen in patronen, als ijsbreker of als energizer.

Als trainingsacteur ligt mijn ervaring het meest is het spelen van grensoverschrijdend gedrag (agressietrainingen, spanningsregulatie), het spelen van psychiatrisch- en verslavingsziektebeelden en de combinatie daarin. Ook (bijkomende) somatiek kan ik meenemen in mijn spelgedrag. In trainingen waar spanningsregulatie het onderwerp (of een onderdeel) is kan ik desgewenst een workshop fysieke houdingsaspecten en (spier)ontspanning in dit kader verzorgen.