Sla over naar de inhoud

Sault – Mont Ventoux

Na een redelijke nacht slaap werd ik vanmorgen wakker en besefte mij dat ik gewoon even in Zuid Frankrijk ben met m’n vrienden. Gisteravond hadden we brood besteld en bij het ontbijt hadden we dan ook heerlijk vers brood. Tijdens het ontbijt werden de plannen voor de dag doorgesproken. Het plan werd om met de auto naar Sault te gaan en vanuit daar naar de top van de Kale Berg te rijden.

Nadat we allemaal klaar waren zijn we vertrokken naar Sault. De afstand, met de auto, daarnaar toe viel me toch wel tegen. Het was ongeveer een uur rijden en in het centrum van Sault hebben we de auto geparkeerd en zijn we vertrokken voor 26km klimmen met een gemiddeld percentage van 4,5%.

 

De eerste 20km was heel goed te doen en met af en toe een lekker windje in de rug ging het soms tot 30km per uur naar boven. Klimmen met 1 of 2 procent voelde alsof je gewoon vlak reed, hele rare gewaarwording.

Vanaf Chalet Reynard begon het echt werken en werden de percentages serieus. Het ging heerlijk en in een rustige cadans kwam de top in zicht. Na 2:10 uur fietsen kwam ik aan op de top. Daar stonden Rini, Jan-Henk en Simon al te wachten en enkele minuten na mij kwam ook Ruud boven.

 

 

Anderhalf jaar geleden besloten we als vrienden de uitdaging met elkaar aan te gaan en vandaag was het zover! De Amici Della Bici heeft haar missie volbracht! Bedankt maatjes voor jullie steun, vertrouwen, geduld en gezelligheid!

 

 

Published inBlog

2 Comments

  1. Jan-Henk Jan-Henk

    Super gaaf om dit samen te doen, Silvano. Dankbaar voor onze vriendschap! Trots op je doorzettingsvermogen!

  2. Simon de Ridder Simon de Ridder

    Supertof om met je/jullie naar boven te rijden. En dankbaar dat jullie mij in het wielrennen en in jullie midden hebben meegenomen afgelopen jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *