Sla over naar de inhoud

Hvar op de MTB

Na een week niet gefietst te hebben begon ik toch wat onrustig te worden. Natuurlijk had ik hier op Hvar al bekeken waar ik een fiets kon huren en wat de mogelijkheden waren om te rijden. Nadat de temperatuur gedaald was van zo’n 40 naar 30 graden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben een MTB gaan huren bij Hvar*Life.

Ik kreeg een mooie Willier 503 uit 2017 mee en daarmee kon ik zowel de heuvels, het asfalt en de grindpaden mee op.

Het eerste stuk wilde ik naar Zavala rijden, maar na ongeveer 4 kilometer klimmen voelde m’n lijf zich niet top en daarom besloten om af te dalen en niet verder te klimmen. In Jelsa wat gegeten en gedronken en toen weer verder.

Het was redelijk vlak en erg mooi om langs de kust te rijden en zo kwam ik in Stari Grad uit en heb daar besloten om nog een route te volgen.

Dat begon met een klim van een kilometer of 7 denk ik. Qua benen ging het prima, maar mentaal was het heel pittig. Na iedere bocht ging de berg verder omhoog en als ik dacht dat ik er was ging hij weer verder.

Vlak voor de top ging de route naar links en mocht ik onverhard verder klimmen. Als slippend ging ik over de kiezels en keien naar boven. Boven aangekomen genoten van het uitzicht.

Daarna stuk afdalen en weer omhoog en weer afdalen en weer omhoog.

Nu was mijn water bijna op en reed ik in een heel verlaten gebied dus tijd om maar de bewoonde wereld met behulp van Google Maps op te zoeken. Zo kwam ik bij een enorm afdaling uit, maar dan zat ik wel aan de andere kant van de berg en zou ik weer moeten klimmen om terug te komen. Dus omdraaien maar en toch de route volgen. Zo gezegd zo gedaan…krak! Tijdens het aanzetten op de klim brak m’n ketting. De quicklink was los geschoten en helemaal krom. Einde oefening daar op de berg.

Stukje gewandeld naar de afdaling en toen naar beneden gereden tot aan de grote weg was het een enorme afdaling waar ik alleen maar hoefde te remmen. Beneden bij de grote weg kwam ik bij de tunnel uit en vanaf daar was het 5km lopen naar de verhuur.

Alleen mogen daar geen fietsers en wandelaars door, die moeten over de berg heen. Dus naar Massimo gebeld of hij me kon oppikken bij de tunnel. Dat wilde hij natuurlijk doen en zo kwam ik met de bezemwagen terug.

Heerlijk gereden en weer een avontuur rijker!

Published inBlog

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *